معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چند روز اخیر فضای کشور و استان متاثر از وضعیت آشفته ناشی از گزارشات وقوع سیل است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: چند روز اخیر فضای کشور و استان متاثر از وضعیت آشفته ناشی از گزارشات وقوع سیل است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ابراهیم نعیمی افزود: برای اطلاع از وضعیت و نیز گرفتن دستورات لازم به رادیو، تلویزیون و یا اعلام خبر از طریق بلندگوهای عمومی توجه کنید، در صورتی که دستور تخلیه داده شد بلافاصله این کار را انجام دهید.
وی در ادامه با اشاره به مهمترین نکات لازم در مواجهه با سیل اذعان داشت: در هنگام تخلیه منزل کیف اضطراری را بردارید.(کیف جعبه کمک های اولیه –مقداری پول نقد - مدارک مهم یا کپی آنها –مواد غذایی خشک –کنسرو –کنسرو باز کن- چاقو- طناب –رادیو با باطری اضافه - بطری آب حداقل یک لیتر برای هر نفر در روز - چراغ قوه با باطری اضافه–وسایل ویژه نوزادان،مادران ،سالمندان وبیماران–کفش-پتو–لباس فصل و هر آن چیزی که برای فرد عزیز است).
نعیمی ادامه داد: به هیچ عنوان از آب سیل برای نوشیدن یا پخت و پز استفاده نکنید، در صورت اعلام مرکز بهداشت آب شبکه لوله کشی را بجوشانید یا صرفا از آب بطری شده استفاده و از خوردن مواد غذایی آغشته به آب سیل جدا خودداری کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: زمانی که تشخیص دادید سیلاب در حال شکل گیری است، سریع عمل کرده و خود را نجات دهید، شما تنها چند دقیقه برای این کار فرصت دارید.
وی ابراز داشت: از فاضلاب ها و جویبارهای به ظاهر آرام دوری نمایید بخاطر داشته باشید جویبارها، کانال های فاضلاب و تنگه ها نیز می توانند به ناگهان دچار سیل شوند. اگر خانه شما در محل مرتفعی است و خطر آب گرفتگی شما را تهدید نمی کند، نیازی به خروج از منزل نیست و در غیر اینصورت مناطق کم ارتفاع را خیلی سریع ترک نموده و به مناطق مرتفع دور از رودخانه ها و نهر ها بروید.
وی همچنین عنوان کرد: در صورت ترک خانه، اشیای گران قیمت را به محل های بالاتری در منزل ببرید و درها را قفل، جریان آب، برق و گاز را برای جلوگیری از آب گرفتگی، برق گرفتگی و انفجار قطع کنید و در جریان آب راه نروید چرا که 15 سانتیمتر آب در حال حرکت ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل شما شود.
نعیمی افزود: اگر مجبورید در آب حرکت کنید، از مسیری بروید که آب حرکت نمی کند. برای اینکه از استحکام زمین جلوی پای خود مطمئن شوید از یک تکه چوب دستی استفاده کنید و هیچ گاه به تنهایی در یک ناحیه سیل زده به این طرف و آن طرف نروید اگر پیاده هستید از نقاطی که سطح آب آن از زانو بالاتر است، عبور نکنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یادآور شد: هرگز از درختان در معرض سیل به عنوان محل امن استفاده نکنید، در جریان سیل شنا نکنید، وسایل نقلیه، حیوانات اهلی و اشیای قابل حمل را باید به نزدیکترین محل مرتفع انتقال دهید و از عبور دادن حیوانات اهلی از عرض رودخانه ها و سواحل آنها در زمان بارش شدید باران و وقوع سیل بپرهیزید.
وی همچنین با اشاره به نکات لازم برای رانندگی در شرایط سیل اذعان داشت: در منطقه سیل زده رانندگی نکنید، اگر سیل اطراف خودروی شما را فرا گرفته است، خودرو را رها کنید و به یک منطقه مرتفع بروید و گرنه جریان سیل شما و خودرویتان را خیلی سریع با خود می برد.
نعیمی تصریح کرد: در بیشتر خودروها ارتفاع پانزده سانتی متر آب می تواند به کف خودرو برسد و کنترل آن را مختل نماید و یا حتی باعث توقف حرکت آن شود، خودرو وسیله نقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست، اگر وسیله نقلیه شما (به علت فرو رفتن در آب یا گل ) از حرکت ایستاد فورا" آن را ترک کرده و به جای مرتفع بروید.
وی با بیان اینکه ارتفاع آب در حد سی سانتیمتر، بیشتر خودروها را شناور می کند، گفت: 60 سانتیمتر آب در حال حرکت نیز می تواند هر خودرویی را شناور سازد که در صورت بالا آمدن سطح آب، از توقف در منطقه آب گرفته به هر دلیل بپرهیزید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: در هنگام رانندگی مراقب شیب ها و پیچ های جاده باشید، با دنده سنگین حرکت کنید چرا که در این مواقع، ترمز ها در آب بخوبی کار نمی کنند.5
انتهای پیام/1